5,6,7 ve 8. SINIFLARA YÖNELİK HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASI

5,6,7 ve 8. SINIFLARA YÖNELİK HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASI

5, 6 ve 7. sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce derslerinden on beşer soru; 8. sınıflarda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce derslerinden on beşer sorudan oluşan Hazırbulunuşluk Uygulaması EBA platformu üzerinden gerçekleştirilecektir.

Sınavlar aşağıda belirtilen tarih ve saatlerde yapılacaktır.

Eba şifresi olmayan öğrencilerimizin sınıf öğretmenlerine başvurarak şifrelerini almaları rica olnur.

Tüm öğrencilerimizin bu sınavlara katılmaları gerekmektedir. Mazereti nedeniyle katılamayn öğrencilerin sınıf öğretmenleri ile iletişime geçmelerini rica ederiz.

HAZIRBULUNUŞLUK UYGULAMASINI NEDEN YAPIYORUZ?

Eğitim-öğretim süreci için son derece önemli olan hazırbulunuşluk, öğrenim ve öğretim sisteminin önemli bir girdisidir. Eğitimde yeni bir davranış değişikliğinin meydana gelebilmesi, öğrencinin hazırbulunuşluk düzeyine bağlıdır. Bu nedenle öğrenci kazanacağı yeni davranış için gerekli olan ön koşul niteliğindeki bilişsel, duyuşsal ve devinişsel davranışlara sahip olmalıdır.

Hazırbulunuşluk Uygulaması ile eğitimde yenilikçi bakış açısının oluşturulması, eğitim sürecinin sağlıklı temellere oturtularak eksik öğrenmelerin tespit edilmesi ve önlemler alınarak öğrencilerin öz güvenlerinin artırılması da amaçlanmaktadır.

Uygulama ile öğretmenlerin eğitim sürecini sağlıklı planlamalarını kolaylaştıracak veriler ve geri bildirimler sağlanacaktır. Bu sayede öğrenmeler sağlamlaştırılacak ve öğrencinin hazırbulunuşluk seviyesi yeterli hâle getirilecektir.

20.09.2023 326

20-09-202320-09-202320-09-202320-09-2023