Eğitim Sürecinde Öğrencileri Motive Etmenin Yolları

Okulumuzun yeni hizmete açılan kütüphanesinde öğretmen arkadaşlarla "eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları" hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Yaptığımız fikir alışverişi sonucunda öğrencileri motive etmek için; öğrencilerle beraber hedefler belirlemek, öğrencilerin kendilerini daha rahat hissedeceği ortamlar oluşturmak, öğrencilere farklı deneyimler sunmak, çeşitli pekiştiriciler kullanmak, bugün başarılı bir yüksek öğretimde eğitime devam eden mezun öğrenciler ile buluşturmak ayırca konusunda deneyimli uzmanlarla verimli ders çalışma ve soru çözme teknikleri konusunda bilgilendirme seminerleri verilmesi gibi yöntemler belirlendi. Yukarıda belirlediğimiz yöntemleri kullanarak öğrencilerimizin eğitim sürecinde motive olmalarını sağlayacağımızi düşündük.

10.03.2023 149

13-03-202313-03-202313-03-2023