Kardeş Okulumuz Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun ziyareti

KARDEŞ OKULUMUZLA “ARAMIZDA ENGEL YOK" PROJESI

Okulumuzda "Öncü Kadıköy Önceliğimiz Öğrencilerimiz" projesi kapsamında Sosyal Duyarlılık kategorisindeki  Kardeş Okul projemiz  "Aramızda Engel Yok “ diyerek başladı. Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim Uygulama Okulu ile iş birliğiyle yapılan projemizin ilk etkinliği olarak, okulumuz proje ekibindeki öğrencilerin okulumuzdaki Ramazan Şenlikleri vesilesiyle Tanışma/Kaynaşma partimize katılmaları için kendi elleriyle  hazırladıkları davetiyeleri kardeş okulumuza ulaştırdık. Ardından  misafir öğrencilerimiz için heyecanla hazırlıklara  girişen öğrencilerimiz çok güzel ev sahipliği göstererek kardeşlerinin eğlence dolu vakit geçirmelerini ve ilk kez girecekleri ortamda kendilerini güvende hissetmelerini sağladılar.

Gerek engelli kardeşlerimizin sosyalleşmeleri gerek bizim öğrencilerimizin kardeşlerine olan önyargılarının kaybolmasıyla ilgili olumlu dönüşler olması projemizin amaçlarına ulaşması adına sevindirici oldu. Haziran ayında bitmesi planlanan projede dönem boyunca  çalışmalar ve etkinlikler sürecektir.

13.03.2024 132

13-03-202413-03-2024