Okulumuzda Rehberlik

Okulumuzda rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri kapsamında, başarı, etkili ve verimli ders çalışma, motivasyon, ilgi ve yetenekleri fark etme, meslekleri tanıma, kişisel, duygusal sorunlar, problem çözme becerisi kazanma, sorunlarla baş etme yöntemleri, bireyin kendini tanıması, kişilerarası ilişkiler, sosyal beceri vb. konularda öğrencilere psikolojik danışmanlık yöntem ve ilkeleri doğrultusunda destek verilir ve bu hizmetler öğrencilerin özellik ve gereksinimlerine uygun şekilde, bireysel ya da grup etkinliği olarak sunulur. Çeşitli bireyi tanıma teknikleri kullanılarak elde edilen bilgiler doğrultusunda, gerekli görüldüğünde öğrencinin uzmanlardan destek alması için yönlendirmeler yapılabilir. Aynı zamanda okulumuzda önleyici rehberlik hizmetleri kapsamında her ay öğrencilerin ihtiyaçlarına göre belirlenen bir konuda pano çalışmaları, seminerler vb. çalışmalar yapılmaktadır.

11.04.2013 1424